Sopp etter samleie deilige kvinner

ESKORTE MØRE OG ROMSDAL SEX KONTAKT BERGEN

Den vanligste årsaken til smerter oppstår nettopp som følge av at man har sex uten at skjeden er skikkelig våt. En løsning kan være å bruke litt ekstra tid på forspillet, der kvinnen som regel blir våt, men der skjeden også utvides. En annen løsning kan være å bruke glidekrem som smøres på, så er man sikker på at det ikke gjør vondt underveis - eller etterpå.

Glidekrem kan også være en god løsning, hvis kvinnen tar p-piller eller medisiner. Medisiner påvirker nemlig hormonene i kroppen, slik at skjeden blir tørr selv om man har samleie. Kondomer, vaskepulver med parfyme og såpe som ikke er lagd for de nedre regionene, kan også skape problemer. Men du kan også være så uheldig å ha sopp eller en kjønnssykdom. Hvis du har den minste mistanke om at det er tilfellet, så bør du naturligvis kontakte fastlegen din og få løst problemet raskest mulig.

Hvis smerten varer i mer enn et døgn eller hvis du blør fra underlivet, så kan det være tegn på mer alvorlig sykdom som for eksempel en cyste.

Også her bør du kontakte legen din. Få et suksessprogram når du melder deg på vårt nyhetsbrev. Noen mener den rammer en til to prosent, andre påstår mer. Hvis jeg må tisse etter sex kjennes det ut som å tisse i et sår.

På det verste må jeg stoppe opp for å gråte litt når jeg tisser, fordi det svir så mye. Det er som salt i sår, forteller Sigrid og forklarer at smerten er så fysisk, og så ekte, at det kjennes ut som et reelt sår. I tillegg til smertene Sigrid beskriver, karakteriseres ofte sykdommen av smertefulle samleier, ikke gjennomførbar sex, ubehag eller smerte i vaginalåpningen også utenom samleie, samt ømhet og eller rødhet i vulva.

Det forteller lege Nils Petter Sørung, som jobber i Senter for ung seksualitet, sexogsamfunn. Det kan være stressutløst eller komme av overbehandling med antibiotika etter en soppinfeksjon, men dette er kun teorier, sier Nils Petter. Mange unge kvinner kan nok kjenne seg igjen i årsakene du beskriver.

Bør man være redd for å få sykdommen? Man bør ta tak i det hvis man kjenner seg igjen i beskrivelsene og har vært plaget over lengre tid, forteller legen og presiserer det han mener er det viktigste budskapet i denne sammenhengen:. Det er en rekke ting som kan føre til smerter i underlivet eller ved sex. Har man det, er det viktig å oppsøke helsepersonell, sier Nils Petter. Sex og Samfunn-legen understreker at få leger har kunnskap om sykdommen.

Om det skyldes av sykdommen er et nytt fenomen er han usikker på. Medisin er jo stadig i utvikling og det finnes mange sykdommer man rett og slett ikke vet så mye om, forteller Nils Petter. Fysioterapeut og spesialist i kvinnehelse Ingrid Næss bekrefter det samme. Vestibulitt er ikke et nytt fenomen.

Diagnosen har blitt beskrevet i litteratur helt tilbake på tallet. Sigrid har vært svært frustrert. Både før og etter diagnosen. Det var lite svar å få, uklare grunner og vage løsninger. Det var ikke et problem jeg så komme. Så fikk jeg høre at det var på grunn av stress, noe som gjorde meg enda mer usikker, for jeg kjenner jo mange jenter som er mer stressa enn meg og som ikke har noe problem med å ha sex. Ingrid Næss tror det er flere grunner til at det er lite kunnskap om Vestibullitt blant leger og fagpersonell.

Dessuten er dette en kvinnelidelse og jeg tror at kvinnehelse ikke er et veldig prioritert område hos en del medisinere i dag, sier Næss som dog mener at det begynner å komme mer kunnskap på området.

Hennes inntrykk er at mange pasienter med Vestibulitt går en runddans på legekontorene. De blir sendt fra lege til lege og får ikke noen endelige svar. Hun råder unge kvinner som mistenker at de kan ha Vestibulitt om å be om henvising til gynekolog, gå til Vulaklinikken på Ullevål eller kontakte en fysoterapeut med kompetanse på området. Hennes beste råd er å ikke gi seg. Blant befolkningen er det 12 til 15 prosent kvinner som har eller har opplevd smerter i bekkenbunnen over tid, sier Ingrid.

Men disse tallene viser ikke bare til sykdommen Vestibulitt. Jo mer Sigrid tenkte på sykdommen, jo mer urettferdig syntes hun at det var at akkurat hun hadde fått det.

Og det verste er faktisk ikke smerten, men det psykiske, forklarer Sigrid som i perioder har vært veldig deppa fordi hun ikke føler hun strekker til i forholdet til sin kjæreste. I den perioden jeg var mest nedfor på grunn av sykdommen følte jeg at jeg ikke kunne gi han det han ville ha. Da svarte han at han godt kunne leve uten penetrerende sex og at vi heller kunne finne på andre ting. Han bagatelliserte det og det var akkurat det jeg trengte. Heldigvis går ikke Sigird rundt og har vondt hele tiden.

Hun har heller ingen minner fra hun var yngre om smerter i underlivet. De kommer kun frem ved og etter samleie og penetrering. Jeg dro først til en lege som ga meg en lang liste over ting jeg kunne prøve. Blant dem lavkarbo, noe jeg takket blankt nei til — jeg vil tro på den behandlingen jeg får! Jeg fikk også tips om å massere med babyolje og å barbere — noe legene er litt uenige om hjelper.

Sigrid blir ofte lei og sliten av behandlingene hun må gjennom. Hun må daglig smøre seg inn med ulike kremer, blant annet øyendråper i kremform som virker muskelbedøvende, en reseptfri krem som mange bruker for kløe og myggstikk, og en olje for å forberede gravide kvinner på fødsel.

Hun har også prøvd fysioterapi. De masserer ikke dåsa mi altså. De lærer meg teknikker for å gå, puste og kontrollere musklene mine. Og så lærer de meg å kjenne etter når jeg har spenninger. Alle disse tingene har hjulpet, spesielt fysioterapien — da kan jeg ha smertefri sex uten masse ekle kremer i veien. En gang i blant har Sigrid smertefri sex. Det er kun hvis hun er veldig nøye og regelmessig med behandlingen.

Skeier hun ut, kommer smertene tilbake. Parallelt med de uklare rådene legene gir for Vestibuluitt-pasienter finnes det folk som til daglig jobber med å finne en løsning for de unge kvinnene som sliter med vondt underliv.

Thea Marie Stormo tar en master i produktdesign. Hun jobber blant annet med dilatorer som brukes til behandling av Vaginisme.

Sopp etter samleie deilige kvinner